News About us FRAKCIJA performing arts magazine AKCIJA/FRAKCIJA presentation and international exchange program AKCIJA performing arts publishing program IMAGINARY ACADEMY educational program FACTUM documentary film project Collaborative projects Companies

Centar za dramsku umjetnost i Goethe institut u Zagrebu

English version

pozivaju vas na:

Prezentaciju projekta documenta 12 časopisi

12. 04. 2007. u 18:30
Goethe institut, Ulica grada Vukovara 64

Sudjeluju urednici:
Georg Schoelhammer, documenta 12 magazines
Cosmin Costinas, documenta 12 magazines
i članovi uredništva časopisa Maska - Ljubljana, TkH - Beograd i
Frakcija - Zagreb

Voditelj razgovora:
Goran Sergej Pristaš, Frakcija, Zagreb

documenta 12 časopisi

documenta se smatra jednom od najvažnijih izložbi suvremene umjetnosti u svijetu, a održava se svakih pet godina u njemačkom gradu Kasselu. Dvanaesto izdanje izložbe održat će se u ljeto 2007 pod umjetničkim vodstvom kustosa Rogera M. Buergela.
U sklopu izložbe, Buergelov suradnik, Georg Schoelhammer, okupio je 90 izdavačkih projekata različitih formata, orijentacija, fokusa. Umjetnički, kulturni i teorijski mediji iz cijelog svijeta pozvani su prije 18 mjeseci da zajednički misle motive i teme documente 12.
U proteklom razdoblju ta je suradnja proizvela više od 300 članaka, eseja, intervjua, komentara i ilustriranih ogleda. Stvoren je i jedinstven prostor razmjene, rasprave, kontroverzi.
Uređeni materijali bit će objavljeni u tri izložbena izdanja na teme «Modernost?», «Život!» i «Edukacija:», a tijekom izložbe namjera je nastaviti suradnju u sklopu zasebnog programa u Kasselu te na web-izdanju.
Časopis za izvedbene umjetnosti «Frakcija» u izdanju Centra za dramsku umjetnost u Zagrebu sudjeluje u projektu documenta 12 časopisi, a ovom prilikom predstavit će i svoj posljednji broj koji dijelom participira u projektu.

Kontakt: cdu [at] zamir.net

Podržava:
Ministarstvo kulture RH

Goethe Institut

top