Frakcija na documenti 12

24.-29. 7. 2007.

Pored hrvatskih umjetnika, Sanje Iveković, Mladena Stilinovića i Ladislava Galete, i časopis za izvedbene umjetnosti Frakcija u izdanju Centra za dramsku umjetnost u Zagrebu bit će ugošćen na izložbi documenta 12 gdje će kroz jednotjednu suradnju s još šest međunarodnih časopisa urednici tematizirati pitanja edukacije u umjetnosti, umjetničke samoorganizacije i suradnje.

documenta 12 časopisi

documenta se smatra jednom od najvažnijih izložbi suvremene umjetnosti u svijetu, a održava se svakih pet godina u njemačkom gradu Kasselu. Dvanaesto izdanje izložbe održava se u ljeto 2007 pod umjetničkim vodstvom kustosa Rogera M. Buergela.

U sklopu izložbe, Buergelov suradnik, Georg Schoelhammer, okupio je 90 izdavačkih projekata različitih formata, orijentacija, fokusa. Umjetnički, kulturni i teorijski mediji iz cijelog svijeta pozvani su prije dvije godine da zajednički misle motive i teme documente 12.

U proteklom razdoblju ta je suradnja proizvela više od 300 članaka, eseja, intervjua, komentara i ilustriranih ogleda. Stvoren je i jedinstven prostor razmjene, rasprave, kontroverzi. Uređeni materijali su objavljeni u tri izložbena izdanja na teme "Modernost?", "Život!" i "Edukacija:", a tijekom izložbe namjera je nastaviti suradnju u sklopu zasebnog programa u Kasselu te na web-izdanju.

Kontakt: cdu [at] zamir.net