Thomas Lehmen: Stanice

koncept, autor, koreografija: Thomas Lehmen
voditelj projekta: Sven-Thore Kramm
asistencija: Cécile Buclin, Annette Fricker, Inge von Hehn
umjetnički savjeti: Petra Roggel (produkcija), Katrin Schoof (dizajn)
produkcija: Thomas Lehmen
ko-produkcija: Podewil/TanzWrkstatt Berlin (D), Kaaitheater Brussel, Vooruit Gent
Podržano od Senatsverwaltung fuer Wissenschaft, Forschung und Kultur, Berlin

Thomas Lehmen je jedan od najvažnijih suvremenih koreografa, a dolazi iz kruga umjetnika okupljenih u Berlinskom Hebbel Theatru, žarištu nove europske kazališne scene. Projekt STANICE formiran je u obliku istraživanja autopoietskog karaktera sustava (karakteristike da se sistemi i živa bića samo-obnavljaju, konstantno generiraju na molekularnoj razini sastavne dijelove koji su potrebni kako bi se očuvala unutrašnja organizacija), kako u plesu tako i u drugim proizvodnim ili sociopolitičkim okolišima. U predstavu Lehmen poziva plesače, koreografe, ali i pravnike, noćne čuvare, političare, nogometaše ili menadžere koji razmjenjuju iskustva u djelovanju unutar sustava. Lehmena zanima razvoj «univerzalnog diskursa» koji ništa i nikog ne isključuje. U sve više virtualnom i medijski posredovanom svijetu, umjetnost je prozor kroz koji se mogu misliti križanja između različitih dijelova ovog svijeta.

Projekt Stanice odvija se u sklopu projekta cjelogodišnjeg projekta O radu CDU - Centra za dramsku umjetnost

Zagreb - Kulturni kapital Evrope 3000 odvija se u okviru projekta relations
projekt relations inicirao je Kulturstiftung des Bundes
(njemačka Savezna zaklada za kulturu)