Centar za dramsku umjetnost i Galerija Nova vas pozivaju na drugi u nizu razgovora sa umjetnicima u sklopu programa Nevidljivi rad:

NR#2: Silvio Vujičić + Dejan Dragosavac Ruta

Umjetnici će razgovarati o problemima okvira i pristupa njihovog umjetničkog djelovanja.

Galerija Nova 10. lipnja 2005. u 19h

Nevidljivi rad dio je cjelogodišnjeg projekta O radu Centra za dramsku umjetnost koji nizom umjetničkih intervencija i diskusija problematizira specifični karakter rada u umjetničkoj proizvodnji, njegovu materijalnost i nematerijani učinak, cijenu rada, upravljanje radom....

Pozivamo vas na sudjelovanje u razgovoru!

Silvio Vujičić rođen je 1978. u Zagrebu. Studira na Tekstilno-tehnoloskom fakultetu i Likovnoj akademiji u Zagrebu. Dobitnik je nagrade 34. zagrebačkog salona 1999. te nagrade Talijanske modne komore na Mittelmoda y2k Competition (Gorizia, Italija, 2000.). Održao je samostalne izložbe u zagrebačkoj Galeriji SC 2001., Galeriji Križić Roban 2002., Galeriji Vladimir Nazor, u Studiju Muzeja suvremene umjetnosti u sklopu projekta Pilot04 (2004.), te "Izbjegavanje" sa Ivanom Franke i Damirom Očkom u MSU (2005). Sudjelovao je u modnom projektu Ethno-Moda-Ethno u Pazinu 1999., na izložbi i modnoj reviji Big Torino 2000., na Fashion weeku u Sarajevu 2001., te na izlozbi Here Tomorrow u selekciji Roxane Marcoci (MSU, Zagreb, 2002.). Dizajnirao je kostime za BADco., Wax Factory, produkcije HNK Split i druge.

Dejan Dragosavac Ruta roden je 1971. u Novoj Gradišci. Studirao je na Fakultetu grafičke tehnologije u Zagrebu. Od 1995.-2004. radi u Arkzinu,
izdavaču istoimenog magazina, a pored magazina izdaje i knjige (Boris Buden "Barikade", Dubravka Ugrešić "Kultura laži", Igor Mandić "Prijapov
problem"...), te CD-e (Boxer, Mance, Zhel...). Sudjeluje u nekoliko preoblikovanja časopisa, magazina i novina (PCChip, Nomad, Godine Nove,
Večernji list - nerealizirano, Slobodna Dalmacija, Bastard, Libra, Gordogan...). Sudionik je niza domaćih izložbi dizajna, od Salona
mladih, Zagrebačkog salona, izložbi HDD-a 01, 02 i 03, te na Zgrafu, a radovi su mu objavljeni u časopisima: Eye (UK), Print (SAD), AIGA
journal (SAD) i knjigama "Genius Moves" (North Light Books - SAD), "Two Colour Graphic" (Rockport – SAD). Radi na izradi identiteta, plakata i
knjižica niza kulturnih udruga i nevladinih organizacija (mama - klub net.kulture, Kontejner - udruga za suvremenu umjetnost, Platforma 9,81...).

Zagreb - Kulturni kapital Evrope 3000 odvija se u okviru projekta relations
projekt relations inicirao je Kulturstiftung des Bundes (njemačka Savezna zaklada za kulturu)
www.projekt-relations.de

Kontakt. The Arts and Civil Society Program of Erste Bank Group in