english version

RADionica posvecena kreativnim procesima i diskursima povezanim s plesom i tehnologijom

Datum/vrijeme/mjesto: 10-15. listopad 2005. / od 10.00 do 20.00 svaki dan / EkS-scena CeKaO «Zagreb», Vukovarska 68 i Galerija Nova, Teslina 7, Zagreb

Voditelj: Scott deLahunta (NL)

Radni jezik radionice: engleski

Termini: processing; choreography, system, streaming, compression; tracking; gesture; computation; data; dance; patterns; digitalization; algorithms, composition

Uzorak rada 1: 1964. University of Pittsburgh, Pennsylvania, USA. Koreografkinja Jeanne H. Beaman i Paul Le Vasseur iz Computer and Data Processing centra eksperimentiraju s kompjuterski generiranim koreografijama. Racunalo IBM 7070 nasumce odabire raspored kretnji s liste: rotiranje ramena, skok, pad, galop, savijeno koljeno, rotiranje noge, hod sa savijenim nogama, pomicanje lijeve ruke, podizanje...

Uzorak rada 2: 2004. Teatro alla Scala, Milano, Italija. Intimni mobilni komunikator Igor Stromajer i kompozitor sound-tech manipulator Brane Zorman izvode novu gerilsku baletnu invaziju koristeći robote i hi-tech mobilnu bezicnu opremu. Vremenski raspored: 19:45 roboti ulaze u kuhinju Teatro alla Scalla, 20:00 pocetak internet emitiranja uživo, 20:25 kraj internet emitiranja; 20:30 roboti izlaze iz kuhinje Teatro alla Scala.

Pitanja: kako proizvesti vidljiv pokret? kako kodirati radnju? s kojim materijalima raditi? kad postoji kompozicija? zasto sistem treba medij? kako pokret moze biti naucen? koju ulogu igra autenticnost? kako raditi/proizvoditi kao strucnjak/specijalist? sto tijela mogu zajedno proizvesti? kakvo/a tijelo/a se mogu zajedno proizvesti?

RADionica je otvorena za prijave studenata i profesionalaca razlicitih podrucja umjetnickog i/ili teorijskog djelovanja. Dani ce biti fleksibilno strukturirani.

Fokus je na proizvodnji/stvaranju umjetnickih radova. Svaki dan ce se sastojati od sesija koje ukljucuju stjecanje vjestina, brzo stvaranje prototipova, mentoriranje i otvorenu razmjenu materijala i metoda.

Prijave trebaju biti kratke (ne duze od jedne stranice) i sadrzavati prikaz iskustva u projektima, idejama, teoriji i/ili istrazivanju povezanim s plesom i tehnologijom.

Prijave se primaju na info@cdu.hr do 30.9.2005. Za vise informacija nazovite 098 9532 872 (Una Bauer)

Zagreb – Kulturni kapital Evrope 3000 odvija se u okviru projekta relations

projekt relations inicirala je njemacka Savezna zaklada za kulturu

Kontakt. The Arts and Civil Society Program of Erste Bank Group in